310112 - feelings show

[] halvårsrapport


310112

UF rapporten inlämnad! Dock så var vi inte riktigt klara, vi skulle ju kunna vara med i en till tävling. Ville/hann/orkade vi skriva ihop det idag? -Nej.

Hedbergska, åh Hedbergska. Engelska C på miun, åh så underbart med utbildning. Helt otroligt att vår engelskalärare har lagt så mycket tid till förberedelserna inför denna kurs, men på fel saker. Vi försöker ta oss igenom 2 böcker om Britain och America bara för att vara redo för högskolenivån som vi nu börjat läsa på. Grejen är att vi läst fel sidor, helt fel. Så vi måste läsa dom nu, innan vi försöker koppla ihop filmerna vi sett med det engelska samhället, kulturen och språket. Deadline på söndag. Får plugga de andra ämenena på hålet imorgon och de andra håltimmar jag har resterande vecka. Roligt med skidskola i helgen och 5 andra aktuella skoluppgifter som ska vara klara inom 1 vecka. Life in general!

Hejdå. Kanske syns imorgon på skolan, läju. Die. Studenten imorgon, ja tack! Skönt med ett "jag är pessi-inlägg"! Befriande!

300112

I can't pal the push. Behöver:
-motivation
-pengar
-pluggenergi
-träna
-åka mer skidor
-köpa nya skidor
-umgås med mina vänner mer
-städa Jesuz's bur
-städa min bur
-städa och rensa garderoben
-köpa studentklänningar
-bestämma om jag har råd att åka utomlands
-sluta äta en massa slusk
-spara pengar
-lära mig uppskatta skolan sista året på gymnasiet
-lära mig älska UF (fan vad svårt!)
-få bra betyg i alla kurser som finns i hela världen...

Så, ja men det var väl en fin lista. Det är väl bara att sätt igång då.

290112 - allt dom bygger upp ska vi meja ner

Umgåtts med Anna på kvällskvisten. Blev en liten prommis och kaffe på donken. Blev mer kaffe än promenad. Inte mer än jätterätt då vi hade så mycket att catcha upp. Vårt eget fel, blir så jobbigt att ta igen allt om man inte lär sig att ses med jämna mellanrum. Och det är jobbigt att gå och prata samtidigt om man är otränad och förkyld.

En av mina favvobilder från peace and love 2011. Tar en till till sommarn.

290112

Har precis sett This is England som jag valde till en skoluppgift. Jag blev så tagen av den, på något sätt. Men kan inte sätta fingret på vad det är med den som berör. Skönt med cosysunday i alla fall. Är man förkyld och pressad med plugg så är man, och då uppskattar man att 1 och ½ timme går åt till filmtittande, även fast det egentligen också är plugg. Ska väl sätta igång med parallelldragning mellan filmen och det engelska samhället, historian blablabla med mera. Kommer inte in på MIUN, så det är ju lite småjobbigt. Jobbar på det...

280112

Nån dum länk har automatiskt lagt sig på blogg.se's startsida, eller så är det jag som råkat koppla ihop dem på något sätt. Kunde inte komma fram till logga in-sidan igår och nu har jag suttit  och letat och klickat mig fram i en halvtimme. Kom på det, vad jobbigt det helt plötsligt blir bara för att man inte får tag i bloggen. Sinnes. Har funderat på att skriva dagbok, har försökt några gånger, men det glöms bort och jag orkar inte skriva allt jag vill skriva. Enklare med blogg, trots att det inte är lika personligt.

Går dagen var så fin. Hade det lugnt och skönt på skolan då håltimmar är precis vad man vill ha mellan första lektionen 8.30, och sista lektionens slut 13.30. Nä kanske inte. Men vägde upp det med mysfika på charm med favvisarna innan jobbet kallade. Både viktoria och jag var på så bra humor och dansade bakom disken trots systemhäng och trötta datorer. Hugo hämtade upp mig på jobbet, vi for till jonas, käkade och tävlade. Underbara vänner jag har!


260112

Studentmössorna anlände. Dagen blev räddad, eller möjligen förlorad i den oväntade känslobomb som släpptes.


250112 - big girls don't cry

Har två feta blåsor på stortårna efter att ha sprungit utan strumpor i skorna. Underbart! Perfekt! R.E.S.P.E.K.T. Vad var problemet med att se till att komma ihåg ett par strumpor när jag packade träningsväskan innan skolan imorse? Det var inget problem, för jag såg till att komma ihåg dom, hämtade dom i underklädeslådan, gick med dom i handen till mitt rum, slängde dem på sängen men missade väskan. Skillat.
fml?

Andledningen till att jag inte kunde använda de strumpor jag haft tidigare på dagen?
- hade strumpbyxor.
Ville bara berätta, så jag inte uppfattas som ett freak...

250112

Är kär i bulldogs. Vet inte vad jag ska ta mig till. Can't stand them. Har massor, och då menar jag ofantligt många, bilder sparade på datorn. Tragisk människa jag är, har ju faktiskt en hamster, jag borde vara nöjd. Jag är nöjd, bara lite kär, ni vet hur det är...





Kolla bara! Om jag någonsin skulle skaffa mig en hund så ska det vara en bulldog och jag vet redan vad den ska heta. Man ger väl kärlek till den man håller kär, så det känns ganska givet.

Kanon, nu kan jag inte sluta googla på dem. Måste duscha och plugga, ska slita mig snart, lovar...

240112

Plugghjälpen har haft pluggstuga hos Viktoria ikväll. Det var ett jäkla drag där hörde jag. Var ju bjuden, en annan är ju nått. Nej, serri nu då. Är lite svårt då jag tagit ut all min energi på tävlingsbidragen och halvårsrapporten. Det bjöds på finmiddag med salladsost och loka på flaska, riktig helglyx på en tisdag (!). Viktoria gjorde mig sällskap på vägen hem och vi tog en liten omväg bara för att få ventilera lite, skönt.


230112 - växande molnighet


230112 - kärlekens matadorer


Bombar med bilder från helgen. Nu när jag förhoppningsvis har fått till bloggen så brassade jag på med extra stora bilder också.

Vi har i alla fall haft en underbar helg tillsammans. Bilderna ligger huller om buller men jag antar att det speglar tidsuppfattningen och händelserna denna resa hade att komma med. Har helt galet vrickade men ack så fina minnen med mig hem. Även ett par halvskadade skidor, lite streckningar och nya dansmoves fick packas ner efter att ha bidragit med sitt under dessa dagar. Kan inte sluta le åt vår förvånadsvärt billiga och händelserika festhelg. Brädspelen som vi välplanerat packat med oss fick stå kvar i stugan oöppnade medan vi drog oss upp mot skalsterassen för andra lekar. Det är, om jag analyserat våra upprymda "dagenefter-samtal" rätt, inte något vi ångrar. Och som slutkläm;
jag älskar er mina fina, helt underbara vänner.

230112

Hej, jag vill meddela att jag har fått ett psykbryt på blogg.se. Kommer kanske inte klara av att se den otroligt fula blogg jag just nu äger mer. ERROR-stämpeln blinkar innanför ögonen på mig. Vill ha den bredare, men det går inte, alla hjälpsidor sugersönder och jag kommer snart börja gråta eftersom jag lyckats fucka upp allt! Underbart, önskar att jag aldrig ens försökte snygga till allt. Borde veta hur det slutar då detta kanske är min 4 blogg.

220112

Sitter och är allmänt nöjd. Tuggar på salta djungelvrål och dricker läskande bonaqua. Lyxar till det lite efter att ha haft en riktigt kämpig men otroligt underbar helg i Vemdalen. Har inte blivit mycket sömn då vi tagit vara på varenda minut som vi haft med varandra och våra nya elektriker till kompisar. Det är fritt att tolka och döma detta inlägg som man känner. Om det skulle vara svårt så kommer det lite talande bilder senare, men just nu lockar duschen!

180112 - svalkar vinden

Såg på glee. Kände längtan och ångest inför studenten. Kommer vara så lycklig men så otroligt ledsen på samma gång. Tror inte det finns någon mesigare än mig, blir typ tårögd nu. Sitter och tänker på livets mening, lycka? Hur gammal är jag då? Arton och oerfaren om man frågar min mamma. Jag har ju ingen koll på farliga väglag, på högskolor runt om i Sverige eller på vem som är bäst i "svenska mästerkockar". För jag är för ung.

Den svenska björnstammen är för underbara. Lyssnar på deras svalkar vinden. mmm, studenten. Så fin låt och jag blir så jävla glad av den. Lycka? Lycka! Let me introduce you...


jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina... tankar



180112

Har börjat packa inför Vemdalen imorgon. Längtar så mycket så jag blir paralyserad, kan inte göra något som jag egentligen skulle behöva göra. Har i alla fall vallat och slipat mina skidor, så det borde ju räcka om jag proppar ner ett underställ och pjäxor, då har jag allt jag behöver.

I alla fall. JAG. LÄNGTAR. SJUKT. MYCKET!
p.s. jag älskar mina vänner!. d.s.
p.s.2. Är jag töntig eller? d.s.

170112 - prayer for the weekend

På toppenhumör! Har tränat, kan bero på det, då jag inte sprungit av mig på läänge nu. Bra, då vet jag vad jag inte ska ha på mig imorgon; jeans. Fetdissen på jeansen, de är för stela, kommer garanterat ha träningsvärk i höfterna imorgon. Skönt, ser fram emot det. (Inge ljug där inte, believe it or not)

Ska läsa egelskaläxan som jag ville spy galla över för några timmar sedan. Ska läsa den med glädje. (Hallå, vad händer med mig då, var ju pessi no.1 idag?)

Det jag egentligen skulle säga var att jag längtar så otroligt megamycket till helgen. Äntligen åker vi till mitt underbara och älskade Vemdalen. Mina vänner är med när jag drar, det går bra nu. Jag kommer kräva, kräva, att detta ska bli en stående tradition i vår lilla sekt. Och, ingen kan ändra på det! Det kommer bli som en ballad om vintern och satan i gatan vad jag kommer att vara nöjd. Varje gång!

Just det ja, engelskan, fasen glömdeeeee.

170112

Trodde jag var unik och fräsig när jag lärt mig hoppa i bindningarna, men det visade sig att jag har lite att jobba på. Kolla ca 1.20 in i detta klippa ska ni få se på grejer. Det blir till att öva på inför nästa säsong, vågar inte riskera att bli skadad såhär inför skidskolan och allt annat. Hehe. Kolla gärna på hela klippet, rätt insane och totalt megaunderbart! Trodde inte Finland bidrog med söta och kunniga skidåkare..?


För övrigt har jag inte varit speciellt insane idag. Kanske inte megaunderbar heller för den delen. På 'et imorrn ba', bättre lycka mañana!

160112 - när det blåser på månen

Blåser det på månen? såklart det gör, eller? Ja jag sitter i andra tankar än vad jag borde göra. Matteprov imorgon, men vem bryr sig? Jo för jag gör, eller jag gjorde, eller jag brukade göra. Vet inte vad som händer, tar det alldeles för lugnt och jag vet hur det kommer sluta.

Likt Santana i Glee, inte sant? Eriksson, du håller väl med i alla fall?

Drog en gammal och trogen webcam bild. Usch, webcam låter så... fel. Typ "camen", haha, åh livet i ett nötskal. NEJ, nu är det dags att slå upp matteboken.


160112

Det första som hände imorse när jag klev utanför dörren var att jag halkade, på rumpan, i en blöt pöl av smält snö. Vad är det här för vinter vi har? Senaste jag kollade så låg Sundsvall fortfarande kvar i Norrland. Någon annan som lagt märke till en förflyttning? - Nej, bra! Ett "vafan" kläckte jag ur mig, blev pist för att jag valde en kort jacka just idag och snabbade mig genom den töande snön ner mot stan. Mötte vickan för UF-fotografering på n:a järnvägsgatan. Såhär söta blev i alla fall Plugghjälpen. Förtroendeingivande enough?

Chillade på MIUN resten av eftermiddagen. Skulle trivas att plugga där. Gott fika hade dom också, dock dyrt i jämförelse med vårt älskade hedis.


150112

Har hängt i sidelake idag och shreddat powpow. Eller så åkte jag i Sidsjöbacken, lugnt och försiktigt, med vänner. Hade fått i uppdrag att lära Jonas svänga åt båda hållen då problemet satt i att han bara kunde svänga åt vänster. Men, när vi droppar första åket så kan han svänga, helt utan min skilärarhjälp. Så det gick rätt svärtfritt.

Nu är det time for some plugg. Börjar med tävlingsbidrag för Plugghjälpen UF och sedan gör jag en smidig övergång till matte C repetition. Gräver i pjäxväskan efter motivationen nu. Den finns inte, lämnade den i backen!

140112

Firade att det är 150 (nu 149!) dagar kvar till studenten på Oscars igår. Hade en kanonkväll med mina vackraste vänner. Har inga beskrivande bilder från igår då vi inte hade tiden till att posa för kameran. Däremot, hittade jag andra underbara bilder, så...

sommarlovsfirande -11

gatufest -11

gick på stan i nya outfits -10

En annan bild, som egentligen inte har något med parteey att göra, men den sprider ju lite glädje en dag som denna i alla fall. Lekte i skogsdunge efter skolan -10.

Hallå, vänner, när bär det av till vemis då? Här har vi praktexemplet på varför man ska hålla sig till fastspänd häl och betydligt tyngre skidor och skitafaan i längdisar. De är inget att ha, det går ju inte att stå säkert på dem. Gah.


130112 - you can call me al

Myser på hålet. Fina klassisar jag har!


130112

Underbar dag. Så bra. Har hål som vanligt, hänger med Jonas, ante och Johan i UF-rummet medan alla andra har lektion. Jonas ville inte vara med på egopix så jag fick ladda upp en annan snygging (?). Persson och jag ska till Grekland i sommar, det finns ingen återvändo, allt är lovat och löften måste hållas! Tänkte att jag skulle gifta mig där nere, gärna med en snygging som denna, och sedan kan Amanda stanna där och städa åt oss så inte hon heller behöver åka hem.

Over and out då.

(hallå, vad mycke jag skrev!)


120112 - shit skiers say




Skidåkare i ett nötskal - Freeride

say no more

120112 - how we walk

Tandkräm på dirren efter lunchen

Att Bydalsfjällen kunde vara så pass vackert, det visste jag inte.

Underbara skidåkarvänner

Like a real mothafuckin gangster. Bästa Ledarsara!

Hade bäst väder sista dagen.
Pleas don't fml.



120112 - lika a baaws

Kollade statistiken. Insåg att jag hade 6 unika besökare i förrgår trots att jag tagit bloggpaus. Respekt.

(Jobbar på stor bokstav i början på meing. Ska även försöka skriva längre meningar och se till så de sitter ihop och inte befinner sig under varandra. Men jag tycker om när texten är centrerad.... åh jobbigt)

(Okej, kom precis överens med mig själv efter att jag förhandsgranskat att det är OK att ha centrerad text bara jag fortsätter skriva STOR bokstav efter punkt. Klubbade det nu, utan protester)

120112

blogga eller inte blogga, det är frågan. Jag kanske behöver det här. skriva av mig lite, yttra mina djupa, inre känslor. Har dock några hinder som kommer sätta käppar i hjulen för min bloggning.
  1. bör först främst bestämma mig om jag ska blogga eller inte (?)


  2. kanske kan bestämma mig om jag ska använda stor bokstav (som jag avskyr) efter punkt eller om jag ska vara rebell och skriva med små bokstäver rakt ignom. förutom när jag skriker förståss, då är det OK med versaler. men ni ser ju själva; orka göra stor bokstav efter punkt. alltså.


  3. en bra grej är ju att fixa blogg-appen. men det kan jag inte göra förän..


  4. ...jag kan hitta en, bara en, jäkla teliabutik som kan hjälpa mig med SD-kortet i mobilen.
    (en parantes här, varför jobbar man på telia om man inte kan ett skit? orkar inte med okunniga människor som har som jobb att kunna saker)


  5. efter jag fixat det kanske det är dags att snygga till bloggen lite. den ser förjävlig ut faktiskt. tragiskt.


  6. hm, vad var den sjätte punkten... jo att hitta få igång minnet och göra bloggningen till en rutin. har dock lärt mig att det är farligt att ha tidstagande rutiner. sjukt svårt att slita sig från bloggvärlden då det är dags för plugg.


  7. M.O.T.I.V.A.T.I.O.N.E.N (STORA BOKSTÄVER). den kan behövas. var är den?

010112

MEN GOTT NYTT ÅR DÅ!
drar till bydalen för skidlärarutb2 snart. pigg är man ju idag, så ingen fara på taket.
hämtar upp jennie om 30min.
puss på er och nu blir det en såkallad blogg-paus.

RSS 2.0